<<“Viitorul Roman” Society has been one of the most active and vibrant Romanian-American organizations.[…] We trust that “Viitorul Roman” will be at the heart of an unified lobby of Romanian-Americans.>>

       Aceste cuvinte apartin caldului salut adresat de Excelenta Sa D-l Mircea Geoana, Ambasadorul Romaniei in Statele Unite, cu ocazia Banchetului Anual al Societatii Viitorul Roman din Los Angeles.

Traditionalul banchet, organizat de Societate la sfirsitul toamnei fiecarui an, a fost celebrat de aproape 200 de romani in elegantele saloane ale hotelului Airport Hilton, din Los Angeles, simbata, 1 noiembrie.

Ora de cocktail – important prilej de reuniune si networking al romanilor prezenti la banchet- a fost urmata de un bogat dineu deschis cu binecuvintarea preotului Mihai Carpinisan si servit in acordurile muzicii de cafe-concert a orchestrei Adriatic Band.

Directorul de Protocol al societatii, D-l Cristian Calugarita, a deschis apoi programul serii, adresind un cuvint de bunvenit tuturor celor prezenti. Dintre distinsele personalitati aflate in sala, au fost mentionate D-l Mihai Sion, Consulul General al Romaniei, alaturi de sotia sa, actrita Ioana Pavalescu Sion, D-l Stanford Jaguard, Directorul faimosului liceu din Beverly Hills, D-l Daniel Roberts, CEO la Merchants Bank of California, impreuna cu sotia sa, actrita Florina Roberts, D-l Aristide Buhoiu, personalitate din lumea presei si televiziunii romane, D-na Lia Roberts, presedinta asociatiei femeilor Partidului Republican din Las Vegas, familia Joseph Oros , din Santa Barbara, si altii, carora D-na Stela Cepoi, Presedinta Societatii, le-a adus un special omagiu. D-na Florica Kramar, Directoarea Culturala a organizatiei, a citit, in continuare, vibrantul mesaj adresat de Ambasadorul Romaniei, D-l Mircea Geoana.

Programul artistic al serii, prezentat de domnisoara Gratiela Petrescu (“Miss Viitorul Roman” – 1996), a debutat cu o suita de lucrari clasice interpretate la pian de talentata Virginia Munteanu, pianista si compozitoare, studenta la UCLA, care a adus Statelor Unite doua premii intii la concursurile mondiale de la Tokyo (1990 si 1995).

Maestrii viorii Ionel Puia (dirijorul orchestrei Doina Gorjului, din Romania) si Petre Mihai Chiriuc (care a cintat peste 30 de ani in orchestra Ciprian Porumbescu din Suceava, fiind apoi profesor de vioara la Asociatia Muzicala din Grezieu-La-Varenne, din Franta) au cules ropote de aplauze pentru virtuozitatea etalata. Intreaga audienta a oferit o deosebit de calda receptie lui Ionut Dolanescu – fiul Mariei Ciobanu si al lui Ion Dolanescu – pentru antrenantele sale melodii de petrecere cit si pentru un variat sortiment de lucrari folclorice, reprezentind toate zonele tarii.

Ca in fiecare an, elementul de atractie maxima a serii, l-a constituit Concursul “Miss Viitorul Roman”, 1997. In acordurile muzicii si aplauzele entuziastilor participanti si-au facut aparitia in sala, rind pe rind, domnisoarele Laura Carmen Samoila, Ana Maria Toma, Nadia Balaci, Andreea Iordache, Carla Diran, Cristina Nichitean, Valerica Nichitean si Elisabeth Drumea. In atmosfera incarcata de emotie care a pus stapinire pe toti cei prezenti in sala timp de mai bine de o ora, juriului i-a fost inminata dificila sarcina sa delibereze, domnisoara Laura Carmen Samoila fiind cea careia i s-a decernat mult rivnita coronita. Banchetul a fost completat cu tragerea tombolei, inzestrata cu un bogat sortiment de donatii (de la cristaluri, icoane si bijuterii, pina la un televizor color) si cu un lung program de dans pina la aproape orele doua ale diminetii.

Desigur nimic din acestea nu ar fi fost posibil fara voluntarismul asiduu al comitetului de organizare, generoasele donatii ale membrilor Societatii si suportul tuturor participantilor pentru reusita deplina a acestui eveniment de marca al romanilor din sudul Californiei. In cuvintul sau de bunvenit adresat noilor membrii, D-l Cristian Calugarita, care impreuna cu sotia sa, subsemnata Ana Calugarita, sint ei insisi noi membri, a subliniat importanta inrolarii a cit mai multor romani in cadrul si activitatile societatii. Lista celor inscrisi in ultimul an cuprinde pe Florica Kramar, Dorian Serban. Gratiela Petrescu, George si Gabi Vasilescu, Ionela Klos, Daniel, Claudiu, Antonela si Marilena Poptelecan, Andrei Theodor Fagarasanu si Laura Carmen Samoila.

Societatea, care a anuntat organizarea Revelionului 1998 in eleganta “Garden Room” a restaurantului Odyssey din Los Angeles (Granada Hills) isi propune astfel sa ramina fidela rolului sau in comunitatea romana din California, care a fost indreptatit subliniat de Ambasadorul Romaniei, D-l Mircea Dan Geoana:

“Viitorul Roman has wonderfully preserved the blessed Romanian heritage, while being a genuinely American organization. I commend you for that.”

                                                                                         Corespondent,

                                                                                               Ana Calugarita