In seria intilnirilor comunitatii romanesti din Los Angeles cu demnitari ai guvernului de la Bucuresti, in seara zilei de simbata, 4 aprilie, Societatea Viitorul Roman a fost gazda Ministrului Informatiilor Publice din Romania, Prof. Sorin Botez.

Serata, prilejuita de vizita domniei sale in California, a avut loc in luxoasa resedinta a familiei Stela si Jon Cepoi. Dintre cei prezenti la intilnire mentionam pe D-l Consul General, Iulian Buga, cu sotia, D-na Consul Mihaela Buga, VicePresedintele Uniunii si Ligii RSA, D-l Marian Sarbu, cu sotia, D-na Aurelia Sarbu, D-l Daniel Roberts, CEO la Merchants Bank of California, cu sotia, actrita Florina Roberts, D-na Aurelia Nastase, VicePresedinte la aceeasi banca, impreuna cu sotul, D-na Gabriela Buhoiu, impreuna cu D-l Aristide Buhoiu Jr. si sotia, de la ziarul “Universul”, Presedintele lui AmeRom Enterprises, ing. Victor E. Kloes, cu sotia D-na Ionela Kloes, controller al Societatii Viitorul Roman, D-l Nicolae Tutos, VicePresedinte la Dessault Systems, impreuna cu sotia, D-na Margareta Tutos, ing. Cristian Calugarita, VicePresedintele Societatii Viitorul Roman, cu sotia, D-na Ana Calugarita, trezorierul aceleasi societati, ing. Cornel Istrate cu sotia, D-na Daniela Istrate – secretara societatii – si fiica, Roxanne.

Seara a debutat cu o ora de cocktail, in timpul careia cele peste 50 de persoane prezente au avut ocazia sa-l cunoasca si sa converseze fiecare cu distinsul oaspete. A urmat apoi un bogat dineu la care si-a dat participarea familiile Cepoi, Brazdau, Calugarita, Istrate, Kloes, Sarbu, alaturi de doamnele Florina Roberts, Florica Kramar, Alexandra Dragan, Doina Lupascu, Teodora Dragomir si Mary Istrate.

Cina a fost urmata de o “masa rotunda”, avindu-l la pupitru pe Ministrul Botez, la care si-au adus participarea toti cei prezenti. A fost schimbat un vast registru de idei privitor la situatia economica, sociala si politica din Romania, incluzind caderea guvernului Ciorbea, atragerea investitiilor straine in Romania si acceptarea Romaniei in NATO.

D-l Ministru a subliniat importanta voluntarismului romano-americanilor de a contacta direct sau prin scris oficialitatile locale, senatori sau reprezentanti, pentru asigurarea suportului lor pentru intrarea Romaniei in Pactul Nord-Atlantic.

D-l Ministru Sorin Botez a extins amabila invitatie de a primi in oficiul sau din Bucuresti pe orice roman cu resedinta in strainatate care are vreo doleanta cu privire la rezolvarea vreunei situatii personale in Romania.

Aceasta intilnire, ce a luat sfirsit dupa miezul noptii, si care a fost comentata si de presa locala din sudul Californiei, a semnificat o noua si reusita incercare de a stringe pe toti cei interesati de destinele Romaniei, in jurul Societatii Viitorul Roman care cultiva cu entuziasm dezvoltarea legaturilor dintre Los Angeles si Bucuresti.

 

Cristian Calugarita,

Social Correspondednt