Children's Fun Day organized by Dan and Laura Carmen Popa - June 13, 2009
Children’s Fun Day organized by Dan and Laura Carmen Popa – June 13, 2009

Kids’ Fun Day – Sarbatoarea Copiilor din Los Angeles

Vacanta de vara a inceput pentru copiii din Los Angeles cu o adevarata sarbatoare inchinata lor. Sambata, 13 iunie, Kids’ Fun Day a reunit in Monrovia zeci de copii sositi de pretutindeni din sudul Californiei, de la Aliso Viejo la Duarte, din Woodland Hills la Anaheim si LA!!

“Sarbatoritii”, copii de la 2 la 14 ani, au zburdat, cantat, concurat si, evident, jucat pe pajistea impecabila a gazdelor evenimentului, familia Ionela si Victor Kloes, intr-o incantatoare armonie si spirit de camaraderie pe care numai cei mici o pot genera.

Maestrii de ceremonii si initiatorii acestui proiect, Laura si Dan Popa, alaturi de Robert si Kathy Sarbu, au avut grija sa pregateasca cele mai diverse jocuri si concursuri pe care cei mici le-au gustat din plin.

Alaturi de un impresionant “jumper” ridicat in forma unui castel din povesti, au fost organizate jocuri cu baloane, jocuri cu apa, boardgames, wii games, frisbees, dansuri si bineinteles ca nu au lipsit nici minunatele carti de colorat cu personaje din basmele indragite de ei.

Evenimentul a inceput la ora patru a dupa amiezii si nimeni nu si-a dat seama cat de repede au inundat Valea San Gabriel luminile feerice ale orasului.

Mancarea si sucurile au fost la discretie si toti cei mari si mici au savurat delicioasele inghetate.

Adultii si-au petrecut dupa amiaza in elegantele “cabanas” amenajate special in preajma copiilor, dar in imediata vecinatate a gratarului cu mici si cremvursti magistral intretinut de Marian Sarbu.

Seara a incheiat noi prietenii atat intre cei mici dar si intre cei mari, fiind un bun prilej de intalnire a comunitatii romano-americane din zona Los Angeles.

Evenimentul, sponsorat in intregime de Societatea Viitorul Roman, fondata la 18 aprilie, 1926, a generat suficient interes ca sa deschida posibilitatea sarbatoririi anuale a celor ce reprezinta viitorul societatii romano-americane din sudul Californiei.

2009.04.13 VRS KIDS DAY

Intr-un email trimis la ora 1:20 a diminetii urmatoare la adresa societatii, un entuziast participant scria: “Am fost foarte placut surprinsi sa cunoastem un grup de Romani atat de calzi si prietenosi printre care ne-am simtit extraordinar de bine.  Spiritul acesta de “familie mare” se datoreaza unui leader de exceptie si unor gazde deosebit de ospitaliere.

2009.06.13 VRA Children's Fun Day.20

 Dorim din tot sufletul sa continuam aceasta noua relatie de prietenie si sa ne mai vedem.  Ne bucuram ca putem cultiva spiritul romanesc si in copiii nostri!”

Cristian Calugarita