In urma cu zece, doisprezece ani se puteau numara pe degete familiile de romani din Las Vegas. Astazi, citeva mii de romani locuiesc in fascinantul oras din Nevada. Aparitia unei organizatii fraternale romanesti a devenit astfel o necesitate si prin efortul si devotamentul unui grup de familii s-a nascut, la 17 februarie, anul acesta, societatea Doina.

Simbata, 1 iulie, peste 160 de persoane au fost prezenti la banchetul inaugural al societatii, organizat in saloanele hotelului Circus Circus, de pe faimosul Las Vegas Strip.

“Numai uniti si organizati legal ne putem afirma cu mindrie la toate evenimentele etnice social-culturale care se desfasoara in acest oras dinamic”, a afirmat presedintele societatii, domnul Jon Cepoi

Dr. Emil Onet a deschis seara invitind la microfon rind pe rind o serie de personalitati aflate in sala. In cuvintul sau de apreciere, Dr. Nicolae Constantinescu, Consulul General al Romaniei, sosit la festivitati din Los Angeles, a citit poezia “Ce-ti doresc eu tie, dulce Rominie”.

A luat apoi cuvantul Cristian Calugarita, presedintele societatii Viitorul Roman, al carui discurs a elogiat activismul sotilor Jon si Stela Cepoi: “Unde vin Cepoii, acolo este o organizatie romaneasca. Daca nu exista inca, o fac ei”.

Banchetul a excelat prin organizare, caldura si un bogat program artistic.

Societatea Doina, Las Vegas