În luna noiembrie a fiecărui an, membrii, prietenii și simpatizanții Societății Culturale “Viitorul Român” au bucuria celebrării, prin muzică și dans, a încheierii unui nou ciclu anual de evenimente orientate spre păstrarea și perpetuarea în diasporă a culturii și tradițiilor românești. Anul acesta, Balul de Gală a fost organizat la Los Amigos Golf Course în Downey, California, pe 1 noiembrie 2014.

Serata a fost deschisă de Virgil Adumitroaie, vicepreședintele societății, care a mulțumit oaspeților pentru prezență și a anunțat cuvântul de bun-venit al doamnei Ionela Kloes, președinte al “Viitorului Român”.  Am avut plăcerea de a rememora, prin cuvintele doamnei Kloes, momente frumoase ale anului ce se scurge spre strâmtoarea clepsidrei, momente în care societatea noastră a adus sau readus în conștiința membrilor diasporei californiene aspecte, noutăți sau personalități ale culturii române.

Unul dintre acele momente pe care le vom colecționa în amintire a fost sărbătorirea Unirii Principatelor Române de la 24 Ianuarie 1859, alături de celebrarea Zilei Culturii Naționale Române, 15 Ianuarie, ziua nașterii lui Mihai Eminescu. Societatea Culturală “Viitorul Român” a organizat, în onoarea celor două date importante pentru românii din întreaga lume, un eveniment de gală, găzduit în Sala Mare, Main Hall, a elegantului hotel Athletic Club din Los Angeles, în după-amiaza zilei de duminică, 26 ianuarie 2014.

În luna mai a acestui an, societatea noastră s-a aflat din nou printre sponsorii prestigiosului Festival al Filmului Sud-Est European (SEEFest) din Los Angeles, iar între 23-27 iulie 2014 a fost unul dintre organizatorii celui de al 38-lea Congres al ARA (American Romanian Academy of Arts and Sciences), care s-a desfășurat la CalTech, Pasadena.

De asemenea, alături de alte autorităţi şi instituţii publice, de reprezentanţe diplomatice şi institute culturale ale României, precum şi de instituţii româneşti din străinătate, Societatea Culturală “Viitorul Român” a organizat, pe 14 septembrie 2014, pentru al doilea an consecutiv, o serată festivă închinată Zilei Limbii Române.

În încheierea discursului său, doamna Ionela Kloes a mulțumit membrilor din Comitetul Executiv al societății pentru implicarea constantă în organizarea activităților culturale, precum și Diana’s Flowers, pentru frumoasele aranjamente florale autumnale care decorau mesele festive.

Cei prezenți s-au delectat apoi urmărind spectacolul de iluzionism și magie al lui Rich Hurley, fiind invitați în continuare la felurite stiluri de dans de către Something Hot Band. Invitații au fost răsfățați și cu un meniu apetisant, aromat de buchetul bogat al vinului roșu Chloe, creat de Master Winemaker Georgetta Dane, toate constituind ingredientele unei atmosfere plăcute și elegante.

S-a încheiat astfel cu succes o altă seară reușită, moderată și organizată cu mult entuziasm și căldură.