Chiar dacă bruma s-a lăsat așteptată, chiar dacă frigul încă nu ne-a îngheţat obrajii şi mâinile, chiar dacă România este la mii de kilometri depărtare, românii din partea de sud a Californiei au adus spiritul românesc de dragoste, dor, şi voie bună cu ei la restaurantul Cima, Pacific Palm Resort. Noiembrie a adus pe aripile lui muzică şi dans într-o atmosferă festivă, organizată de Societatea Viitorul Român, care încă o dată, nu s-a dezminţit, având ca invitaţi pe George Rotaru,

şi Mariano Dugatkin (acompaniat de Matias Piegari).

GEORGE ROTARU - Frumosa Vecian Mea
GEORGE ROTARU – Frumosa Vecian Mea

Muzica populară românească, muzica uşoară, şi tonurile argentiniene au desfătat urechile oaspeţilor care, cu mic cu mare, au închegat o horă “ca la mama acasă,” uitând de necazurile fiecăruia, de nenorocile care se întâmplă în lumea acesta atât de frumoasă şi totuşi atât de fragilă.

Romeo şi Julia Saleno
Romeo şi Julia Saleno
Mariano Dugatkin (acompaniat de Matias Piegari)
Mariano Dugatkin (acompaniat de Matias Piegari)

Sub cerul plin de stele şi copaci împodobiţi cu mii de luminiţe, ne-am adus aminte de vrăjitorul din Oz, de momentul în care Dorothy frecându-şi pantofiorii din rubin îşi dă seama cu încântare că “there is no place like home,” şi că de fapt avea puterea să se întoarcă acasă ori de câte ori dorea ea. Departe de “acasă” – România – şi totuşi acasă – în ţara adoptivă SUA– Societatea Viitorul Român a dăruit românilor o seară de vis alături de prieteni dragi şi apropiaţi, lume veche şi nouă care acum, în pragul sărbătorilor, a venit să închine încă un pahar de vin şi să spere că anul 2016 să fie mai bun ca cel care tocmai se scurge în clepsidra timpului.

Ionela Kloes, Aura Imbarus
Ionela Kloes, Aura Imbarus

 

Într-un număr dublu faţă de anul trecut, românii au răspuns cu drag invitaţiei celor de la conducerea societăţii: Adrian Barbu, Aura Imbarus, Georgeta Boştean, Ionela Kloes, Mara Chindriş, Marian Sârbu, Vee Petrescu şi Virgil Adumitroaie. Cu toţii au dorit să participe la balul anual, şi la tombola condusă cu mult aplomb de către Georgeta Boştean, aducându-şi aportul financiar pentru sprijinirea victimelor incendiului de la Clubul Colectiv, urmând ca banii să fie donaţi familiilor celor afectaţi de această tragedie. Niciodată nu este prea târziu ca spiritul uman să persevereze şi să fie învingător. Dragostea faţă de semeni a românului, datoria civilă şi morală pe care toţi o aveam unii faţă de alţii, aici şi peste hotare, legătura umană care ne aduce pe toţi la acelaşi numitor face parte din acel aliaj numit “kindness.” Oaspeţii americani, italieni şi argentinieni au fost îmbrăţişaţi cu drag şi cu acel special “TLC – tender, love, and care,” atât de specific gintei latine.

Ionela Kloes cu, Domnul Eugen Chivu, Consulul General al României la Los Angeles şi soţia sa, doamna Floarea Chivu
Ionela Kloes cu, Domnul Eugen Chivu, Consulul General al României la Los Angeles şi soţia sa, doamna Floarea Chivu

Nu doar acum, Societatea Viitorul Român a reuşit să bucure de prezenţa la eveniment a multor personalităţi din toate branşele, nume de valoare pe care societatea română din L.A. le are şi le onorează. Din partea Guvernului României au participat domnul Eugen Chivu, Consulul General al României la Los Angeles şi soţia sa, doamna Floarea Chivu; cât şi doamna Simona Steriu – Consul Economic.
Petrecerea a început la ora 6pm şi a durat pînă la miezul nopţii, dar chiar dacă s-a făcut târziu, cheful de viaţă şi de dans nu a încetat. Românii au povestit, au depănat amintiri şi au făcut planuri de viitor. Şi aşa cum a spus Mihai Eminescu în “Sara pe deal”, şi noi am murmurat în gând aceleaşi sentimente de dragoste faţă de neamul nostru:

Mara Chindris,
Mara Chindris,

Ne-om răzima capetele-unul de altul
Şi surâzând vom adormi sub înaltul, Vechiul salcâm. Astfel de noapte bogată, Cine pe ea n-ar da viaţa lui toată?”

Dr. Sorin Muntean, George Rotaru, Georgeta Muntean
Dr. Sorin Muntean, George Rotaru, Georgeta Muntean