Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv la 26-27 Mai în acest an.

Marcam această sărbătoare pintr-o invitatie la un dialog cultural care se desfasoara annual sub tema “ Be Romanian For A Day” considerand romanii si descendentii din romani de pretutindeni drept parte integrantă a poporului român, iar comunitățile românești din diaspora fiind un vector active.In acest context Festivalul annual organizat de Romanian Traditions in California este un puternic act cultural de promovare a imaginii României pe pamant American, cu precadere in California.

Proiectul annual “Be Romanian for a Day” se afla la a treia editie si va continua an de an această zi ,ca si “Zi a Românilor de pretutindeni” care reglementează drepturile persoanelor ce îşi asumă în mod liber identitatea culturală română — persoanele de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, din afara graniţelor României.

Scopul acestei zile aniversare este acela de a menţine, a promova şi a afirma identitatea culturală, etnică, lingvistică şi religioasă a celor aflați în afara granițelor țării. 

Imbracati costumul popular sau o IE si va astept cu drag la un marathon musical si plin de traditii.

Festivalul romanesc “Be Romanian for a Day” a adunat în Rolling Hills, la cea de-a III-a ediție, sute de români dornici să savureze muzică autentică, bucate tradiționale românești. Comunitatea românească s-a bucurat să danzeze alături de artiști emeriți și care a avut o ocazie minunată de a urmări un spectacol de costume brodate cu măestrie de meșterii populari. 

 

Many thanks and eternal gratitude to Dori Williams, the festival organizer president of Romanian Traditions in California, a non-profit organization dedicated to sharing, honoring and preserving Romanian folk arts, language, customs and traditions.

She is the reason this festival exists, her tireless work made it all possible! ??????